Team

Het formaat van ons team staat niet in verhouding met het formaat van onze passie! Wij zijn een relatief klein team, met onmeetbaar veel passie voor de dieren, de baasjes van de dieren en het continue willen verbeteren van de kwaliteit van onze diergeneeskundige zorg.
Wij stellen onszelf graag even aan u voor.  

 


Tom Hendrikse, dierenarts

 

Afgestudeerd in 2005 en werkzaam in ons team sinds 2020.

 

Speciale interesses:
Als dierenarts heb ik speciale interesse in de bijzondere dieren (vogels, reptielen etc). Ook de sporthondenbegeleiding heeft mijn aandacht. Om die reden heb ik ook ervaring opgedaan met chiropractie.

Waarom ben je dierenarts geworden?
Als 6-jarig jongetje wilde ik al dierenarts worden.

 

Wat is je doel met elke patiënt?
Bij het behandelen van mijn patiënten vind ik het belangrijk om naast de veterinaire kant ook aandacht te hebben voor voeding, huisvesting, verzorging en gedrag (-smanagement). Zeker bij de Bijzondere dieren is dat enorm belangrijk omdat veel aandoeningen het gevolg zijn van onvoldoende aandacht voor deze factoren.

 

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met Monique en haar dochter. Inmiddels ook met een vrij uitgebreide dierentuin bestaande uit 4 honden, 3 katten, 2 slangen, 2 konijnen 4 vissen en 3 bijenvolken.

 

Wat betekenen jou dieren voor je voor jou?
Met de honden ben ik actief in de opvoeding en training en verder geef ik ook les aan mensen met hun honden. 

 

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Als ik geen dierenarts geworden zou zijn denk ik dat ik geleidehonden hondentrainer was geworden ;)

Dierenarts Tom met assistente Rosytha op bezoek bij Almere Jungle.

  


Wilma de Grauw, dierenarts

 

Afgestudeerd in ​1994 en werkzaam in ons team sinds 2020.
 

Speciale interesses:
​Mijn hart gaat vooral uit naar de echte eerste-lijns kliniek; Diergeneeskunde in hele brede zin, met vooral het intensieve contact met patiënt en eigenaar. Meedenken om voor beiden een zo goed mogelijk behandeltraject te kiezen of je dat nu zelf gaat doen of je doorverwijst naar collega's die gespecialiseerd zijn. Ook de eerste-lijns chirurgie hoort daarbij.
 

Waarom ben je dierenarts geworden? 
​Ik had niet geweten wat ik anders had moeten gaan doen; ik wist het al toen ik 5 was. En ook recent, toen ik voor grote veranderingen in mijn leven stond heb ik weer met heel mijn hart gekozen voor het vak als dierenarts. 

Wat is je doel met elke patiënt? 
​Goede diagnostiek; In goed overleg met de eigenaar welk diagnostisch pad je gaat afleggen en welke behandeling in dit geval, voor deze patiënt en deze eigenaar het beste is.
 

Wie zijn jouw gezinsleden?
​2 knappe dochters (21 en 25) die al zelfstandig wonen, verder woon ik samen met 3 katten: Chupa-Chup, JØrk en Brooke en 3 kippen en een haan. En ik ben heel erg op zoek naar een 2e hands teckel 😉
 

Wat betekent ​Kuukje voor jou?
Kuukje is mijn oudste kip: Kruising Barnevelder kriel met witte Wyandotte. Ze wordt komende zomer 12 jaar en is nog elk jaar broeds en legt haar eitjes (2-3 per week) Ik hoop dat ze deze zomer weer een nestje eitjes wil uitbroeden.

 

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn? ​
Werkeloos vrees ik, of boer.

Dierenarts Wilma met prachtige gans Winnie

 


Kim Wools, dierenarts

 

Afgestudeerd in 2016 en werkzaam in ons team sinds sept 2020. 

Speciale interesses
Het leuke aan dit werk is de afwisseling en de diversiteit aan patiënten. Maar als ik moet kiezen vind ik het leuk om chronisch zieke patiënten te begeleiden. Ook tandheelkunde vind ik erg interessant en wil ik me verder ontwikkelen op het gebied van vogels en bijzondere dieren. 

 

Waarom ben je dierenarts geworden?
Net zoals de meeste dierenartsen wist ik ook al op jonge leeftijd dat ik dierenarts wilde worden. 

 

Wat is je doel met elke patiënt?
Ik vind het belangrijk dat elk dier zorg op maat krijgt. Ik bespreek graag de verschillende mogelijkheden met de eigenaar zodat we samen tot een behandelplan komen waarbij goede zorg en kwaliteit van leven een belangrijk onderdeel van de beslissing is. 

 

Wie zijn jouw gezinsleden?
Op dit moment heb ik geen huisdieren. Helaas heb ik onlangs afscheid moeten nemen van mijn lieve Ruby.

 

Wat betekende Ruby voor jou? 
Ruby was een lieve sociale en slimme kat die graag bij je was. 

 

Als je geen dierenarts zou zijn, wat zou je dan geworden zijn? 
Als ik geen dierenarts zou zijn geweest dan had ik waarschijnlijk iets met duurzame ontwikkeling gedaan. 

 


Rosytha, paraveterinair

 

Afgestudeerd in 2012 en werkzaam in ons team sinds 2010.

Speciale interesses
honden/konijnen/kippen

Waarom ben je paraveterinair geworden?
Omdat ik “iets anders” wilde en altijd al gek op dieren ben geweest. Het is een dankbaar beroep! (Zowel eigenaren als dieren kunnen erg dankbaar zijn.) 

Dit kwam op mijn pad omdat ik Ruud Blommaart sprak en vroeg of hij nog een vacature vrij had. Hij vertelde me dat hij alleen gediplomeerde paraveterinairs in dienst nam en adviseerde me de opleiding paraveterinair in Barneveld te gaan volgen. Let wel; ik had tot op dat moment nog nooit van een paraveterinair gehoord...
Ik kon mijn stage bij de kliniek gaan lopen. Zo is het gekomen dat ik op 1 september 2010 begon met mijn stage terwijl mijn opleiding pas de 14e van die maand begon. In maart 2011 kwam ik officieel in dienst van de praktijk.


Wat is je doel met elke patiënt?

Om ze zich zo veel mogelijk op hun gemak te laten voelen ondanks het vaak minder leuke bezoek aan de dierenarts. Ik behandel de (opgenomen)dieren zoals ik mijn eigen dieren zou behandelen.  

 

Wie zijn jouw gezinsleden?
Mijn gezin bestaat uit mijn vriend Marco, mijn twee geweldige dochters Jennifer (Jennifer is al uitgevlogen😭) en Lindsey. En natuurlijk mijn allergrootste vriend Chester 🐶

 

Wat betekent Chester voor jou? 
Chester is een heel bijzonder hondje voor mij. Hij is de zoon van mijn 2 jaar geleden overleden hondje Tommie (mama is het hondje van de buurvrouw) en ik heb hem geboren zien worden. Chester en ik zijn dikke maatjes en wij zijn echt compleet verliefd op elkaar!Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Ik heb heel veel verschillende beroepen uitgeprobeerd en ik heb ook een opleiding pedicure gevolgd, waarschijnlijk zou ik dat geworden zijn. In ieder geval zou het een beroep zijn waarbij je veel contact hebt met mensen aangezien ik een echte babbelkous ben 😀

 

 


Mandy, paraveterinair

 

Afgestudeerd in 2000 en werkzaam in ons team sinds:
1 maart 2021
 
Speciale interesses
Speciale interesses liggen bij mij vooral bij (dieet) voeding en gedrag van honden en katten. In deze onderwerpen wil ik me de komende jaren graag verder in ontwikkelen en verdiepen.

Waarom ben je paraveterinair geworden?
'Ik wilde geen paraveterinair worden!' Dat riep ik altijd heel hard, want ik dacht dat ik niet tegen bloed zou kunnen. Maar toen de opleiding die ik wilde doen te hoog gegrepen was, ben ik toch begonnen met de opleiding paraveterinair en nu, 21 jaar later, geen seconde spijt van gehad!  

Wat is je doel met elke patiënt?
De spreekwoordelijke drempel zo laag mogelijk houden en zorgen dat zowel patiënt als klant zich hier op hun gemak voelen.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Samen met mijn dochter Lynn wonen we in een heerlijk huisje in Zwolle. Met mijn partner Vincent ben ik al 5 jaar erg gelukkig ❤️ We wonen nog niet samen, maar plannen daarvoor zijn er zeker!

Daarnaast ben ik trotse butler van 3 katten. 2 oudjes van bijna 16: Gympie en Tut (Queen Tut, maar we noemen haar Tut) en onze little devil van bijna 4: Lilith. (we noemen haar Lily)

Wat betekenen Tut en Lily voor jou? 
Wat betekenen mijn katten voor mij? Dat kun je beter aan mijn dochter vragen. Die zegt namelijk: als mama haar hoofd vol zit, dan moppert ze op de poesjes. Nu doe ik dat niet alleen hoor, dat mopperen... De katten geven een hoop leven in huis. Ze zijn er altijd, goed of slecht nieuws, mooi weer of slecht weer, goed humeur of slecht humeur. Je komt nooit in een leeg huis terecht en ze zijn altijd in voor een knuffel of een kriebelbeurt. ❤️

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Dan was ik waarschijnlijk voedingsdeskundige (diëtiste) in een dierentuin geworden.

 


 Vivian, paraveterinair

 

Afgestudeerd in 2012 en werkzaam in ons team sinds:
2 juli 2021

Speciale interesses
Ik heb het mooiste beroep wat er bestaat dus alle werkzaamheden vind ik leuk. Maar ik heb me extra geschoold de afgelopen jaren in de tandheelkunde bij onze huisdieren en preventieve zorg om gebitsproblemen te voorkomen, omdat dit me enorm interesseert. Daarnaast vind ik alle vogels van kanarie tot aan een kalkoen fantastisch en heb ik de afgelopen 5 jaar daar op medisch vlak veel ervaring in opgedaan. Huisvestiging en het gedrag van kromsnavels vind ik ook enorm interessant en hoop me daar in de toekomst nog meer in te kunnen specialiseren. 

Waar om ben je paraveterinair geworden
Ik ben opgegroeid met dieren. Als de cavia van mijn moeder een dagje minder bij zijn eetbakje zat, had ik het al opgemerkt. Ik heb plezier in mijn kennis delen met iemand anders, zodat die persoon zo goed mogelijk voor zijn of haar huisdier kan zorgen. 

Wat is je doel bij elke patiënt?
De beste zorg bieden, is het achter de schermen daadwerkelijk voor de patiënt, is het aan de balie en/of telefoon voor de eigenaar.

Wie zijn jouw gezinsleden?
Ik woon samen met mijn partner Richard, zootje Roan en papegaai Tony in Assendelft. Tony is een Edelpapegaai. Wij gaan vaak met elkaar wandelen en dan gaat Tony ook mee. Van wandelen komt niet altijd veel terecht, want Tony trekt veel bekijks!

Wat betekend Tony voor jou?
Als een onderdeel van ons gezin, waarin ik me niet meer kan voorstellen dat ie er ooit geen deel meer van zal uitmaken. Maar we boffen: papegaaien worden natuurlijk heel oud, dus wie weet als ik straks 60 ben, is ie er nog steeds met zijn vrolijke woordjes!

 

Als je geen paraveterinair zou zijn, wat zou je dan geworden zijn?
Ik ben bloeddonor en elke keer als ik daar zit denk ik dit zou ik ook wel leuk vinden om te doen de hele dag! 

 

 


Ruud Blommaart - Na 21 jaar als dierenarts te hebben gewerkt heeft Ruud Blommaart in 2009 onze dierenkliniek geopend. Hij heeft zich tot voorjaar 2020 elke dag met passie ingezet voor allerlei soorten huisdieren. Katten, honden, konijnen en ook reptielen, vogels en andere exotische dieren. In april 2020 heeft hij besloten om te gaan ontdekken wat het leven hem nog meer te bieden heeft. Hij heeft de zorg voor uw huisdier in volste vertrouwen overgedragen aan onze artsen en assistentes!